logo

Maatregelen SVS in verband met coronavirus

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland, volgt SVS de ontwikkelingen op de voet. Omdat het aantal besmettingen op dit moment rap toeneemt, houden we er rekening mee dat dit gevolgen kan hebben voor onze examenafnames. Met deze nieuwsupdate brengen we u op de hoogte van ons huidige standpunt en de voorzorgsmaatregelen.

Algemene adviezen RIVM
Als het gaat om maatregelen, volgen wij de lijn van de overheid en het RIVM. Zij zijn de experts en leidend op dit punt.

Dit betekent:
• geen handen schudden
• regelmatig handen wassen
• hoesten en niezen in de elleboog
• papieren zakdoekjes gebruiken

Voor inwoners van de provincie Noord-Brabant geldt bovendien dat hen wordt gevraagd om bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, hun sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Ze kunnen contact met de huisarts opnemen als de klachten erger worden. Deze oproep geldt vooralsnog tot en met maandag 16 maart.

Lees meer over het coronavirus op de website van het RIVM

Kan ik examen doen of een training volgen?
Uiteindelijk beslist u zelf of u in staat bent om examen te doen of een training te volgen. Het advies van het RIVM is daarbij leidend. Dit om te voorkomen dat u een besmettingsrisico vormt voor andere mensen. Mocht u op basis hiervan het examen/de training willen uitstellen, dan bieden we u de mogelijkheid om kosteloos te annuleren. Neem hiervoor contact met ons op.

Mocht hiertoe aanleiding zijn, dan zullen wij onze maatregelen aanpassen. Wij houden u hiervan op de hoogte.