logo

SVS-examens

Halverwege 2012 is het een goed moment de afgenomen examens te evalueren. Momenteel zijn 14 inspecteurs geslaagd voor het examen SVS* en 30 inspecteurs voor SVS**. De examens worden over het algemeen als zwaar ervaren. Het blijkt dat deelnemers de vragen moeilijk vinden. Het merendeel van de niet geslaagden schrijft zich onmiddellijk in voor het herexamen. De SVS adviseert deelnemers goed na te gaan of men voldoende beslagen ten ijs komt en, nog belangrijker, het juiste examen heeft gekozen. De SVS heeft het gevoel dat enkele inspecteurs te hoog inzetten en te vroeg voor het SVS**-examen gaan.

Het SVS**-examen is bestemd voor professionals die zich (bijna) dagelijks met spelen, beleid en veiligheid bezig houden. De SVS-inspecteur** dient alles te weten betreft de normen, het WAS en de Reikwijdte. Hij voert ook de jaarlijkse inspecties uit. De SVS*-inspecteur is de man of vrouw die de visuele inspecties uitvoert. Hij voert kleine reparaties uit en tekent logboeken af. Deze inspecteur kent de normen en heeft enige kennis van het WAS.

Twijfelt u tussen niveau één en twee sterren, neem dan contact op met ons secretariaat. Onlang zijn ook enkele nieuwe examenvragen op de SVS-site geplaatst die het verschil tussen beide niveaus aangeven.